sitter pa Monmartre och fiolosofierar

Nu sitter jag pa Le Village, ett youth hostel som jag, Frida, Sofia och Jessica bott pa i fem dagar nu. De har stuckit och tagit taget till flygplatsen for att flyga tillbaka till Sverige. Det kanns sa surt jag saknar er verkligen. att allt roligt ska ga sa fort...fan. 

Vi akte upp i Eiffeltornet (saklart), gick fyra timmar pa louvren (!) med en jattebra guide som kunde ALLT, kollade pa en fabulost proffsig trollkarl vid Centre Pompidou och checkade in laget i Notre Dame. Vi upplevde Sacre Coeur by night, den kyrkan ar helt fantastisk. Sen saklart fann vi den dar beryktade Pariskanslan i straken dar jag ar nu, Monmartre, dar det vimlar av konstnarer. Vi fann ocksa en massa bohemska affarer, var vi inte inne i allihopa? Samtidigt som berattar detta ar det sa mycket som jag inte kan skriva, for det tar skulle ta hela kvallen. Men det var langesen jag hade sa ball ska ni veta..

aaaaaah. jag vill aka med till Lund. eller jag vill sa garna stanna ocksa. vi ses ju till jul men det kanns som en EVIGHET.

Imorgon ska jag till en annan del av Paris och traffa alla andra svenskar i min organisation som ocksa gar ensam pa fransk gymnasieskola. Ska bli intressant (hoppas jag).
kram


7 semaines en France

Maintenant j'ai été en France pour 7 semaines, et je me demande: déjà?! À samedi, on a les vacances de la Toussaint, et je vais quitter Gourdon pour une semaine, parce-que je vais aller à PARIS! Là moi, Fia, Fridz et Jesse vont faire des tours comme des vraies touristes avec des appareils photo sur le ventre et une carte dans le main pour trouver des choses à voir... N'est-ce pas?? N'importe qoui!

Après je vais rencontre tous les autres suédois qui sont aussi seuls dans une école quelque part en France.

Aux Champs-Élysées, aux Champs-Élysées
Au soleil, sous la pluit, à midi ou à minuit
Il y a tout ce que vous voulez
Aux Champs-Élysées

- Joe Dassin


Okej ledsen, men jag hade bara lust att skriva på franska lite... God natt allihopa/bonne nuit tout le monde


Traktorkörning

Imorgon ska jag kanske köra traktor, för värdpappan behöver hjälp med att fixa ihop lite hö på åkern. Jag har faktiskt gjort det innan men jag får se om jag kommer ihåg något av det. Så håll tummarna för mig imorgon att jag får köra :)

Har idag vandrat med en i klassen i den vackraste naturen jag har sett. Helt magnifikt. Sen var jag och kollade på en handbollsmatch mellan Gourdon och Cahors. De är lite av rivaler, så det blev en ganska spänd match.

Nej, nu ska jag hjälpa till och göra lite cordon bleu, en fransk maträtt.


snabbt inlägg

Detta blir ett snabbt inlägg, eftersom jag inom tre minuter ska gâ till le self för att äta middag. Idag till lunch fick vi Frankrikes motsvarighet till semla. Rekommenderas inte! Men nâgot som rekommenderas är cordon bleu som vi fâr dâ och dâ. Supergott :D

Jag har nâgot att nämna, nämligen att jag fick nivâ 15 av 20 pâ en filosofiessä. bäst i klassen tydligen. trodde jag aldrig!!

Ikväll ska jag göra lite te pâ rummet för det har börjat bli sâ himla kallt i Gourdon nu

Ha det bra allihopa


impossible?

Ils ne savaient pas que c'était impossible,
alors ils l'ont fait

- Mark Twain


tänker, tänker och tänker...

Ni anar inte hur mycket jag tänker varje dag. Om ditt och datt, om ALLT mellan himmel och jord. Jag tänker pâ hur mycket gärna jag vill hem, men samtidigt hur mycket gärna jag vill vara kvar här. 

Det är sân skillnad ifrân hemma. Här gäller det verkligen att kämpa för allt: sprâket, plugget och kompisar. Ibland är jag nära att ge upp, men en stund senare är jag sjukt pepp! Berg- och dalbana, here I come.

En annan lite mer oviktig sak, men som jag faktiskt ofta tänker pâ är hur mycket jag saknar att äta osockrad fil med fullkornsmusli med en riktigt grov macka till. För frukostarna här är inte att leka med! ibland fâr man en sândär rejäl sockerkick pâ mornarna att man fâr ont i huvudet. Sen räcker ju inte de snabba kolhydraterna särskilt länge heller... Nej tacka vet jag svensk frukost!


happiness

Happiness is only real

when shared

- frân filmen Into the wild


hejhej

Hej där, lite längre upp på jordklotet!
Här nere har jag det kul, speciellt igår när vi firade värdtvillingarnas födelsedag med en massa vänner till familjen :) Jag försöker kolla upp grejer att göra här i trakterna men ni ska veta att Gourdon inte är någon vidare händelsemagnet. Här kommer lite bilder från från senaste tiden!


:D


Hjälpte värdpappan med att sälja sitt ekologiska kött på en trevlig ekomarknad. Här ser ni pappan står och säljer lite paté. Och tänk er att där stod jag också och sålde lika proffsigt. Yeah.


På marknaden fick jag syn på denhär och sen visade det sig stå 30 andra liknande "skulpturer" bredvid. Det var en fantasifull fransk bonde som gör fåglar av allt möjligt bråte: diskborstar, spadar, kvastar, skedar, galgar etc.


Här är jag som står bredvid en papegoja.


Fransk poesi och franska fabler under ett träd. Lika mysigt som det låter!


Rummet på internatet! Det är lite fattigt på väggarna så skicka hit kort, affischer eller något annat kul om ni vill hjälpa mig i mitt projekt att sätta lite färg på väggarna!!

STOR KRAM

hej vänner

Under svindlande 20 dagar har jag inte uppdaterat. Ojdâ! Ja, jag ska försöka bli bättre!!

Okej, mycket har hänt: spännande, balla, förvânandsvärda och varierande saker. Och mânga av er har verkligen saknats mig. Lund me manque!!

Nu är jag pâ internatet, väntar pâ att komma in pâ rummet. Har spelat pâ teater med en teatergrupp. Vi ska âka pâ en internationell teaterfestival i Grasse (nära Cannes, Provence) en vecka i slutet av maj. Alla i gruppen är riktigt pepp, och de som varit där sa att det va en vecka full med bara fest â teater! Vi ska spela teater med andra teatergrupper frân andra europeiska länder och kanske Marocko. Efter det var stack jag till MJC som det sâ coolt heter, och stâr för Maison de Jeunes et de la Culture, för att spela valthorn i en orkester. Den är verkligen liten om man jämför med LUO (Lunds UngdomsOrkester) men täcker ändâ mânga instrument med sina fâ 14 deltagare: fagott, tuba, trumpet, horn, klarinett, flöjt, blockflöjt, fiol och piano.

Nej nu kommer surveillanterna för att se till att alla gâr till rummen...

à bientôt

RSS 2.0