GOURDON

Hejsvej allihopa! Efter 200 mils bilresa genom Danmark, Tyskland, Luxembourg(!) och Fransosland har vi nu nått GOURDON. Härligt värre! Då och då under resan utbryter vi i meningar som: ”Fan va Frankrike är soft”, ”Det franska språket är som en ljuvlig muffins”, ”Frankrikelivet är det enkla livet” eller något i stil med: ”Nämen glo på denhär landskapsvyn, visst är den fantastisk?”. Kanske bor det en liten frankofil i oss alla tre?



Gourdon är hur nice som helst! Lite som miljön i filmen ”En lanthandel i Provence”.



På spaning i Gourdon.







Imorgon ska jag till värdfamiljen. Ska bli spännande.

PS. Tack för alla peppande kommentarer :)

Imorgon åker jag!

Äntligen är det dags att dra ner till Fransosland! Jag, pappa och brorsan Mattias påbörjar vår "tripp" imorgon och på lördag är vi framme i Gourdon. Kommer bli en kul resa genom Europa.



Här är en bild på min packning. Galet mycket grejer!

Kommer sakna er alla mycket...! Jag försöker skriva igen så snart jag kan. Kanske sitter jag då bredvid en lantgård, tittar ut över de franska pyréenerna och hör kor råma och grisar nöffa i bakgrunden...

Snart...

Okej. 1 vecka kvar. 1 vecka kvar?! Sacré bleu! Nu börjar det verkligen närma sig. Förut har Frankrike varit något som legat väldigt långt fram i tid. Ett år, ett halvår, några månader MEN till slut nu: en vecka!!

Än så länge känns det bara lite nervöst. Men jag lovar, när jag väl står där ensam på fransk mark, kommer jag vara nervös så in i baljan. Jag har fått mer kontakt med värdfamiljen och ett av barnen, nämligen dottern som ska gå i samma klass som mig. Hon verkar sjyrre! De bor på landet och har kor & grisar.

Senaste veckan har jag gått på Malmöfestivalen varje kväll och PACKAT varje dag. Idag var det UPP KL 7, bege sig ut till Romeleåsen och köra dressin med Fridz, Sofia och Jessica! :D

World Wide Orchestra

Förra veckan spelade jag fiol varenda dag från morgon till kväll med 23 andra i något som kallas "World Wide Orchestra". De andra spelade saxofon, gitarr, bas, trummor, nyckelharpa, fiol, altfiol, congas, afrikanska trummor. En hejdundrans massa instrument helt enkelt. Vi spelade folkmusik från Skottland, Haiti och Palestina. Spännande! Skotsk folkmusik låter mest som irländsk pubmusik, Haiti har mycket rytmer med många afrikanska trummor och Palestina har komplicerade men roliga tonarter och taktarter. Ska bli spännande att se hur fransk folkmusik låter. Kanske lite som musiken i "Amelie från Monmartre"? Det skulle jag inte banga.

På jakt efter värdfamiljen

Nu har jag då skickat iväg ett brev till värdfamiljen efter ett resultatlöst försök att få kontakt med dem på mejlen. Kanske är det som en annan utbytesstudent sade om Gourdon: "nothing in that town seems to be on the internet". Ska bli kul att lära känna dem och se vad de är förena "filurer". Än så länge vet jag inte mer än att de bor lååångt ute på vischan, på en gård några kilometer utanför en liten by. Det blir en annorlunda upplevelse! :P

RSS 2.0