USA-resa med kören

Ja, så nu har jag alltså varit på turné med kören i USA! Inte dåligt, det! Vi tog flyget till huvudstaden Helena, där alla invånare var otroligt rika, i staten Montana. Efter en helball helg där, fortsatte vi vidare mot den lilla orten Anaconda där jag mötte några helsköna människor hos min och Saras värdfamilj. Efter några dagar "bussade" vi vidare mot det egentliga målet med körresan: The International Choral Festival i Missoula!! Körer från Tjeckien, Estland, Tyskland, Taiwan, USA, Georgien, Mexiko och sist(och bäst)kören från Sydkorea.

Under veckan hade vi några sisådär tusen körkonserter och körrep, men som tur var hade vi också mycket tid att spendera med värdfamiljen. Sara, jag och Sofia fick äntligen se våra efterlängtade Buffalos och kämpade tidigt en morgon att klättra uppför M-et. Runtom i Montana har de nämligen anlagt gigantiska bokstäver på bergen. Hur många gånger jag än frågade folk varför i all sin dar man hade lite random vokaler och konsonanter på bergen i Montana, fick jag ändå aldrig någon vettig förklaring...

Efter 11 dagar i "the country of oppurtunities"(som amerikanarna ofta sade) med gigantiska bilar, hamburgare&pommes med konstigt mycket smör&dressing samt varuhus med eviga öppettider för att folk skulle kunna KONSUMERA KONSUMERA KONSUMERA, var det tråkigt nog dags för kören att åka tebax till Sverige.... TACK alla för en jääättekul resa!

RSS 2.0